Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Op zoek naar handelaars die goud inkopen

Heb je gouden voorwerpen liggen, waarmee je verder niets doet? Dan is het slim om aan te kloppen bij handelaars die goud inkopen. Want daar krijg je er geld voor, dat je meteen kunt gebruiken voor nieuwe sieraden, investeringen, ...

Goud inkopen: realistische bedragen

Hoe je een betrouwbare handelaar herkent? Hij zal je een realistische prijs bieden voor je goud. Sommige zaken die goud inkopen, pakken uit met de actuele goudprijs. Dat is inderdaad een goede indicator van de waarde van je goud – maar géén eindbedrag.

De actuele goudprijs is de prijs die op de beurs voor beleggingsgoud wordt gegeven. Dat wil zeggen: voor goud van 24 karaat. Maar in de praktijk hebben alleen goudbaren met een keurmerk die zuiverheid. Bij juwelen worden er andere edelmetalen door het goud gemengd, om een sterkere materie te krijgen. Zo ontstaat er bijvoorbeeld goud van 8, 14 of 18 karaat. Laat je dus jouw goud inkopen? Dan krijg je voor je juwelen een lagere prijs dan voor beleggingsgoud.

Goud inkopen: risico's voor de handelaar

Betrouwbare en ervaren inkopers vertellen je wat de realistische waarde is van je gouden voorwerpen. Ze wegen je goud, meten de karaatwaarde en houden rekening met de huidige goudkoers. Daarna vertellen ze je voor welke prijs ze je goud inkopen.

Goud inkopen: goed om te weten

Op zoek naar een betrouwbare goudinkoper? Neem een kijkje op de website van Herwig Serpieters.