Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Zilverkoers in de gaten houden

Net als goud wordt de prijs van zilver bepaald op de wereldmarkt. De actuele zilverkoers ontstaat dus uit een spel van vraag en aanbod. Hoe de zilverprijs wordt uitgedrukt? Volgens de dollarprijs per troyounce (ozt). 1 troyounce zilver weegt ongeveer 31,10 gram.

Zilver verkopen? Kijk naar de zilverkoers

Hebt u zilveren voorwerpen waarmee u niets doet? Ruil ze dan bij de juiste inkoper voor cash geld. U hebt bijvoorbeeld zilveren munten liggen, een zilveren juweel dat u nooit meer draagt of een zilveren horloge.

Als u dat zilver wilt inwisselen, houdt u het best de zilverkoers in de gaten. Zo weet u elke dag hoeveel uw zilver op de wereldmarkt opbrengt. Staat de zilverkoers hoog? Dan is dat het beste moment om uw zilver te verkopen.

Zilverkoers voor zuiver zilver

Net als bij goud wordt de zilverkoers berekend voor zuiver zilver. Zilveren juwelen of voorwerpen met een lager zilvergehalte brengen minder op dan voorwerpen uit puur zilver.

Vaak vind je in zilveren voorwerpen of sieraden een kenteken dat het zilvergehalte garandeert. Zo zie je snel of je te maken hebt met een zilveren of een verzilverd voorwerp. Je inkoper of juwelier kan het zilvergehalte in het voorwerp ook nauwkeurig meten.

Zilverkoers: de juiste inkoper vinden

Er zijn verschillende bedrijven die zilver inkopen. Zij wegen de zilveren voorwerpen eerst nauwkeurig, en bepalen ook het karaatgehalte. Vervolgens doen ze een voorstel voor de prijs, gebaseerd op de actuele zilverkoers. Wat dan met het zilver gebeurt? Uw inkoper gebruikt het in zijn eigen productie, of verkoopt het weer.

Meer over inkopers van goud en zilver.